Kızılay’ın İmkânları ve Hizmetleri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen Türk Kızılay Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk Kızılay’ın mazlumların yanında yer aldığını ve desteklerini esirgemediğini vurguladı. Kızılay’ın 157 yıllık tarihinde, ülkemizin birçok kriz anında mazlumların imdadına koştuğunu belirtti. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen doğal afetlerde, salgınlarda…
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen Türk Kızılay Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk Kızılay’ın mazlumların yanında yer aldığını ve desteklerini esirgemediğini vurguladı. Kızılay’ın 157 yıllık tarihinde, ülkemizin birçok kriz anında mazlumların imdadına koştuğunu belirtti. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen doğal afetlerde, salgınlarda ve krizlerde Kızılay’ın ön saflarda yer aldığını ifade etti.
Türk Kızılay’ın 105. olağan genel kurulu vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, kurumun 513 şube ve temsilciliği, 400 bine yakın gönüllüsü, hastaneleri, tıp merkezleri, göçmen faaliyet alanları, aşevleri ve huzurevleri ile geniş bir yelpazede hizmet verdiğini dile getirdi. Erdoğan, Kızılay’ın ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 97’sini karşıladığını ve bağışçı sayısının artarak devam ettiğini belirtti.
Erdoğan, depremler gibi acil durumlarda Kızılay’ın hızla müdahale ettiğini, kentlerin yeniden inşası için çalışmalar yürüttüğünü ve kentsel dönüşüm konusunda hazırlıkların sürdüğünü aktardı. Ayrıca, Kızılay’ın ilaç ve tıbbi ekipman alanında dışa bağımlılığı azaltacak projelerin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılay’ın sadece ülke genelinde değil, uluslararası alanda da aktif rol üstlendiğini belirtti. Gazze’deki yardımlardan örnek vererek, Kızılay’ın sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattığını vurguladı.
Erdoğan, Kızılay tarafından hazırlanan sergiyi ziyaret etti ve Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz eşlik etti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.