Kütahya’da beş yıldır karın ağrısı çeken Murat Karaduman’ın ince bağırsağında nadir bir tümör tespit edildi. Başarılı ameliyat sonrası şikayetleri sona erdi.
Kütahya’da yaşayan çiftçi Murat Karaduman’ın beş yıldır süren karın ağrıları, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucu ince bağırsağında tespit edilen nadir görülen bir tümörle ilişkilendirildi. Genel Cerrahi Servisi’nde Opr. Dr. Melih Can Gül tarafından gerçekleştirilen başarılı laparoskopik ameliyat sonrası Karaduman’ın şikayetleri tamamen sona erdi.
Murat Karaduman, yaklaşık beş yıl boyunca rahatsızlığı nedeniyle Kütahya, İzmir ve Uşak’taki çeşitli hastanelerde çare aradığını belirtti. Yoğun karın ağrılarının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini ifade eden Karaduman, Afyonkarahisar’a başvurusuyla doğru teşhise ulaşıldığını aktardı.
Opr. Dr. Melih Can Gül, polikliniğe şiddetli karın ağrısıyla başvuran hastanın bir ay önce başka bir hastanede apandisit ameliyatı geçirdiğini öğrendiklerini söyledi. Hastanın önceden çekilmiş tomografi sonuçlarını radyoloji uzmanlarıyla detaylı bir şekilde incelediklerini belirtti.
Yapılan incelemeler sonucunda hastanın ince bağırsağının orta kısmında, kitlesel bir görünüme sahip bir yara tespit edildi. Bu bulgular üzerine Murat Karaduman’ı kapalı laparoskopik ameliyata aldıklarını açıklayan Dr. Gül, tümörün 4 santimetreye 2 santimetre boyutlarında olduğunu bildirdi.
Dr. Gül, problemli kitlenin başarıyla çıkarıldığını ve dikiş işleminin tamamlandığını ekledi. Ameliyat sonrası takip sürecinde hastanın tüm şikayetlerinin sona erdiğini ve beslenme durumunun normale döndüğünü kaydetti. Tümörün patolojik sonucuna göre hastanın ilerleyen günlerdeki tedavi sürecinin planlanacağını dile getirdi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.