Güner: İstanbul’da 215 Hastanede Sağlık Hizmeti Sunuluyor Bakırköy’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Güner, İstanbul’da toplamda 215 hastanede sağlık hizmeti sunulduğunu açıkladı. 1089 ASM ve 4 Bin 918 Aile Hekimliği Biriminde Hizmet Veriliyor Güner, İstanbul’da 1089 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 4 bin 918 Aile Hekimliği biriminde kesintisiz birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunulduğunu belirtti. İstanbul’da…
Bakırköy’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Güner, İstanbul’da toplamda 215 hastanede sağlık hizmeti sunulduğunu açıkladı.
Güner, İstanbul’da 1089 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 4 bin 918 Aile Hekimliği biriminde kesintisiz birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunulduğunu belirtti.
Güner, 2025 yılının ilk 3 ayında İstanbul’da toplam 40 milyon 913 bin 514 muayene hizmeti sunulduğunu ve geçen senenin aynı dönemine göre bir artış olduğunu ifade etti. Günlük 659 bin 895 muayene yapılan ilde vatandaşların sağlık tesislerine ortalama 3 kez başvurduğunu belirtti.
Güner, yaptığı açıklamada, İstanbul’da gerçekleştirilen ameliyatların yüzde 60’ının kamu sağlık tesislerinde yapıldığını ve en çok muayene yapılan branşların iç hastalıkları, çocuk hastalıkları, kadın doğum, göz ve ortopedi branşları olduğunu vurguladı.
Kentteki sağlık tesislerinde 2025 yılının ilk 3 ayında toplam radyoloji görüntüleme sayısının 10 milyon 241 bin 335 olduğunu belirten Güner, günlük 165 bin 182 radyoloji görüntüleme gerçekleştirildiğini açıkladı.
Güner, İstanbul’un olası büyük depremde en yüksek riskle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, 2016-2025 yılları arasında hayata geçirilen projelerle 25 sağlık tesisinde toplam 14 bin 224 yatak kapasitesi oluşturulduğunu aktardı. Ayrıca, İstanbul’daki sağlık tesislerinin yüzde 80’inin depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.