Bakan İbrahim Yumaklı, organize tarım bölgelerinde 1 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini ve kadın istihdamına odaklanacaklarını belirtti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki organize tarım bölgelerinin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte 1 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı planladıklarını duyurdu. Kayseri’de Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi’ni ziyaret eden Yumaklı, projenin tarımsal üretimde stratejik bir üs olacağını belirtti.
2025 yılı yatırım programında yer alan Kocasinan projesi, 1227 dekarlık alanda 32 sera ve 9 entegre sanayi parseliyle hayata geçecek. Yaklaşık 5 milyar liralık maliyete sahip bölgede, Maden Tetkik Arama Enstitüsü tarafından açılan kuyular sayesinde 12 ay boyunca kesintisiz üretim yapılması öngörülüyor. Yıllık 35 bin ton sebze üretiminin hedeflendiği tesiste, çalışanların yüzde 75’inin kadınlardan oluşması planlanıyor.
Türkiye genelinde toplam 61 organize tarım bölgesi planlandığını aktaran Bakan Yumaklı, altyapı çalışmaları için bugüne kadar 10 milyar liranın üzerinde harcama yapıldığını ifade etti. Halihazırda faaliyette olan 15 bölgede 10 bin kişilik istihdam sağlandığını belirten Yumaklı, yıl sonuna kadar 5 yeni bölgenin daha hizmete alınacağını açıkladı. Tüm bölgeler devreye girdiğinde toplam 1,1 milyon ton ürün ve 600 bin büyükbaş hayvan üretimi ile ekonomiye ciddi bir katkı sağlanması hedefleniyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.