Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 7 Ağustos’ta Üniversite Tercih Destek Programı’nda gençlerle buluştu. Memişoğlu, idealizm, meslek seçimi ve sağlıkçılığın bir hayat biçimi olduğunu vurguladı.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 7 Ağustos 2026 Cuma günü, Üniversite Tercih Destek Programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Programda eğitim hayatı, meslek seçimi ve sağlık mesleğinin sorumlulukları üzerine değerlendirmelerde bulunan Bakan Memişoğlu, gençlerin bilgiye erişiminin geçmiş nesillere göre daha güçlü olduğuna dikkat çekti.
Bakan Memişoğlu, gençlerin daha donanımlı ve başarılı olmasını temenni ederek, “Sizler bizden daha iyi olacaksınız ki bu ülke daha iyi olsun. Hep birlikte daha güçlü bir geleceği inşa edelim.” ifadelerini kullandı. İdeal sahibi olmanın kişisel gelişim ve toplumsal ilerleme açısından önemini vurgulayan Memişoğlu, idealizmi mutluluk olarak tanımladı. Farklılıkların ayrışma değil, birlik ve beraberlik için zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirten Bakan, toplumların ancak birlikte çalışarak ve üreterek inşa edilebileceğini söyledi.
Programda meslek seçimine ilişkin soruları da yanıtlayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, hekimlik mesleğini tercih etme sürecini gençlerle paylaştı. Sağlık mesleğinin fedakârlık ve adanmışlık gerektirdiğini vurgulayan Memişoğlu, sağlıkçuluğun yirmi dört saat devam eden bir meslek olduğunu ve insanların dertleriyle dertlenebilmeyi gerektirdiğini belirtti. Sağlık alanında çalışmayı bir meslek olarak değil, bir hayat biçimi olarak görmenin gerekliliğini ifade eden Bakan, ülkenin gelişiminin ancak çalışan, üreten ve birlikte hareket eden gençlerle mümkün olacağını vurguladı. Memişoğlu, gençlere koşanların kazandığı bir ülke olması için kendilerinin de koşmalarını öğütledi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.