Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD-İran müzakerelerinde ateşkesin ön planda olduğunu belirterek, tarafların samimi olduğunu ancak İsrail faktörünün göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İran arasındaki müzakerelerde tarafların başlangıç pozisyonlarının maksimalist olduğunu belirterek, her iki tarafın da ateşkes konusunda samimi olduğunu ve ihtiyacın farkında olduğunu ifade etti. Fidan, bu müzakerelerin Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapıldığını ve Türkiye’nin arabuluculuk rolünü değerlendirdiğini aktardı.
Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in müzakereler sonrası yaptığı basın toplantısının, masaya bir teklif getirildiğini ve nükleer konuda bir tıkanma yaşandığını gösterdiğini belirtti. Taraflarla yapılan görüşmelerde, uzun müzakere tecrübelerine dayanarak başlangıç pozisyonlarının normal olduğunu ve daha sonra arabulucuların desteğiyle bir uzlaşma zemini aranacağını söyledi.
Fidan, özellikle ateşkesin devamlılığı ve kalıcılığı konusunda tarafların niyetinin önemli olduğunu vurguladı. Mevcut durumda her iki tarafın da ateşkes talebine yönelik samimi bir yaklaşım sergilediğini gözlemlediğini dile getirdi. Ancak İsrail’in olası bir
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.