Çocukları Tehlikelerden Koruma İçin DUY İhbar Hattı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında çocuk ile gençleri her türlü tehlikeden korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, çocukları zararlı…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında çocuk ile gençleri her türlü tehlikeden korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, çocukları zararlı içeriklerden korumak amacıyla projeler geliştiriyor.
Bu kapsamda, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek ve zararlı içeriklerden korumak için “DUY” ihbar hattı oluşturuldu. Vatandaşlar, çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri içerikleri, yayınları ve uygulamaları kolayca bildirebilmektedirler. İhbarlar 7 gün 24 saat esasına göre değerlendiriliyor.
DUY üzerinden gelen ihbarlar titizlikle incelenerek çocuklar için zararlı olduğu tespit edilen dijital içeriklere erişim engeli getiriliyor. Geçen yıl yapılan ihbarlar sonucunda 450 zararlı içeriğe müdahale edildi.
Ayrıca, çocukların gelişimine zarar verebilecek içeriklere karşı mücadelede Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapılıyor. Çocukların zarar görmesini önlemek adına gerekli müdahaleler gerçekleştiriliyor.
Çocukların yaş düzeylerine göre gelişimine zarar verebilecek içeriklerle mücadele edilirken, risk altındaki çocuklara yönelik sosyal inceleme raporları talep edilerek uygun hizmet modelleri planlanıp uygulanıyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.