Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fuarcılık sektörünün Türkiye ekonomisine 7,5 milyar avroluk katkı sağladığını ve ihracat hedeflerinin sürdüğünü açıkladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu yıl onuncusu düzenlenen Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nın açılışında Türkiye’nin küresel bir fuar merkezi haline geldiğini vurguladı. Bolat, Türkiye genelinde fuarcılık sektörünün 7,5 milyar avroluk bir ekonomik büyüklüğe ulaştığını ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya (GSYH) doğrudan 4 milyar avro katkı sağladığını açıkladı.
Açılış konuşmasında tekstil sektörünün Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki stratejik önemine değinen Bakan Bolat, aynı gün içerisinde IFCO, ZUCHEX ve Tekirdağ’daki sanayi fuarı dahil toplam dört uluslararası ticaret etkinliğinin açılışına katıldıklarını belirtti. Türkiye’nin tekstil ihracatında dünyada 4’üncü, hazır giyimde ise 8’inci sırada yer aldığını hatırlatan Bolat, sektörün 2026 yılı içerisinde stabil bir seyir izlediğini ifade etti.
Bakanlık olarak ihracatçılara sağlanan finansal desteklere dikkat çeken Bolat, bu yıl 45 milyar liralık Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kaynağının mal ve hizmet ihracatına aktarıldığını belirtti. Türkiye’nin 2026 yılı Ağustos ayı itibarıyla ihracat rakamlarında yüzde 8,1’lik bir artış kaydettiğini belirten Bolat, yılın ilk sekiz ayında toplam 185 milyar dolarlık ihracat seviyesine ulaşıldığını kaydetti. Bakan, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ihracata dayalı büyüme modelinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.