Gaziantep’te atık su arıtma tesisi kurmadan deşarj yapan Nizip OSB’ye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 milyon TL ceza kesildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gaziantep’teki su kaynaklarını korumak amacıyla yürüttüğü denetimler sonucunda Nizip Organize Sanayi Bölgesi’ne idari yaptırım uyguladı. Bölgedeki dere ve çaylarda gerçekleştirilen incelemelerde, yasal yükümlülük olan atık su arıtma tesisini kurmadığı ve kirli suyu doğrudan deşarj ettiği tespit edilen OSB yönetimine 2 milyon 97 bin 977 TL ceza kesildi.
Bakanlık ekipleri, Nizip Çayı, Samözü Deresi, Mizar Deresi ve Hancağız Barajı’nı kapsayan geniş çaplı bir kirlilik denetimi başlattı. Çalışmalar dahilinde Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Yaşar Ambalaj Kağıt Geri Dönüşüm Tesisi ve Gaziantep OSB çıkışlarından analiz için numuneler toplandı. Alınan numunelere ilişkin laboratuvar süreçleri halihazırda devam ediyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.