Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Lokman Hekim Üniversitesi VİTAL Simülasyon Merkezi’nin açılışında Türkiye’nin teknoloji üretme hedefini açıkladı.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 11 Haziran 2026 tarihinde Lokman Hekim Üniversitesi VİTAL Simülasyon Merkezi‘nin açılışını gerçekleştirdi. Tören sırasında sağlık çalışanlarının toplumsal refah ve şifa sunma süreçlerindeki kritik katkılarına vurgu yapan Memişoğlu, beşerî sermayenin Türkiye’nin sağlık başarısındaki payına dikkat çekti.
Türkiye’nin yalnızca sağlık hizmeti sunan değil, aynı zamanda sağlık teknolojisi üreten bir merkez haline gelmesini hedeflediklerini belirten Bakan Memişoğlu, bu ekosistemin üniversiteler ve sanayicilerle iş birliği içinde kurulması gerektiğini ifade etti. Genç sağlık profesyonellerine seslenen Memişoğlu, nitelikli eğitim ve yetenek gelişiminin ülkenin kalkınmasındaki önemini vurguladı.
TÜSEB bünyesinde hayata geçirilen Üreten Sağlık Portalı hakkında detayları paylaşan Sağlık Bakanı, yeni fikirlerin ticari ürüne dönüştürülmesi sürecinde mülkiyet haklarının korunduğunu belirtti. Bakanlık olarak araştırmalardan finansmana kadar geniş bir destek mekanizması oluşturduklarını kaydeden Memişoğlu, açılışın ardından merkezi gezerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.