Emine Erdoğan, İstanbul’da 183 ülkeden temsilcinin katılımıyla gerçekleşen Sıfır Atık Forumu’nda küresel israf ve iklim krizi mesajları verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Sıfır Atık Forumu 2026‘nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Valiliği himayelerinde ve Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe 183 ülkeden temsilciler, 500’ü aşkın kurum ile 5 binden fazla katılımcı iştirak etti.
Konuşmasında tüketim kültürünün yarattığı adaletsizliklere dikkat çeken Emine Erdoğan, Pasifik Okyanusu’ndaki devasa atık kıtasına işaret ederek bunun insanlığın yaşadığı dar boğazın bir anıtı olduğunu ifade etti. Sıfır atık hareketinin sadece bir çevre yönetimi değil, aynı zamanda bir iklim eylemi olduğunu belirten Erdoğan, gıda israfının önlenmesinin küresel açlıkla mücadeledeki kritik rolünü vurguladı.
Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan COP31 İklim Zirvesi yolunda forumun stratejik bir kilometre taşı olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, sanayileşmiş ülkelerin sorumluluk üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Etkinliğe çok sayıda bakan, yabancı devlet temsilcisi ve uluslararası kuruluş yöneticisi katıldı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.