Düzce, Gebze Teknik ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa rektörlükleri için başvuru süreci başladı. Başvurular 19 Haziran’a kadar e-Devlet üzerinden sürecek.
Yükseköğretim Kurulu, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bünyesine yeni rektör ataması gerçekleştirmek üzere başvuru sürecini başlattı. Aday belirleme işlemleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri çerçevesinde yürütülüyor.
Adaylar, başvurularını 05.06.2026 ile 19.06.2026 tarihleri arasında mesai bitimine kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Adayların https://rektorbasvurulari.yok.gov.tr adresini kullanmaları zorunludur; posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar işleme alınmayacaktır.
Başvuru ekranında Başvuru Tamamlandı ibaresinin görülmesi ve form dökümünün alınması, sürecin hatasız tamamlanması için kritik önem taşıyor. Bilgilerin doğruluğundan bizzat adaylar sorumlu tutulurken, güncel iletişim bilgilerinin sisteme girilmesi gerektiği hatırlatılıyor. Süreçle ilgili sorular için 0312 298 70 82 numaralı irtibat hattı hizmet veriyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.