Gram altın güne düşüşle başladı. Dün 6691 liradan kapanan gram altın, sabah saatlerinde 6655 liraya geriledi. Ons altın da değer kaybetti.
Gram altın, dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazandıktan sonra güne düşüşle başladı. Altın, saat 09.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,5 oranında azalarak 6 bin 655 liradan işlem görüyor.
Dün, gram altın önceki kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 6 bin 691 liradan günü tamamlamıştı. Bugün piyasaların açılmasıyla birlikte değer kaybeden gram altının yanı sıra çeyrek altın 10 bin 960 liradan, cumhuriyet altını ise 43 bin 650 liradan alıcı buluyor.
Altının uluslararası piyasadaki ons fiyatı da güne düşüşle başladı. Önceki kapanışına göre yüzde 0,5 oranında değer kaybeden ons altın, 4 bin 540 dolardan işlem görüyor.
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik planlanan saldırıyı erteleme kararı belirsizlikleri bir miktar azaltmış olsa da bölgedeki jeopolitik riskler devam ediyor. Petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi ve henüz somut bir anlaşmanın sağlanamaması, enflasyonist baskıların küresel piyasalar üzerindeki etkisini sürdürmesine neden oluyor.
Analistler, yurt içinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle piyasaların kapalı olduğunu hatırlattı. Yurt dışında ise Avro Bölgesi ticaret dengesi ve ABD’de açıklanacak bekleyen konut satışları verilerinin takip edileceğini belirttiler.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.