Son Dakika
--:--:--
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin 81 İl Müdürüyle Buluştu Saldırıları Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 il müdürüyle yaptığı toplantıda okul saldırılarını ve alınan tedbirleri değerlendirdi. Güvenlik vurgusu yapan Tekin, detayların paylaşılacağını belirtti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin 81 İl Müdürüyle Buluştu Saldırıları Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, 14-15 Nisan tarihlerinde iki okulda meydana gelen silahlı saldırılar ve bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin durumu ele alındı.

Bakan Tekin, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur’dan yaralıların sağlık durumlarına ilişkin güncel bilgileri aldı. Bakanlık birimleri tarafından yürütülen psiko-sosyal destek faaliyetleri hakkında da il müdürlerinden brifing alan Tekin, öğretmen, öğrenci ve velilerle yakın temasın sürdürülmesi ve sürecin hassasiyetle yürütülmesi yönünde talimat verdi.

Eğitimde Güvenlik ve Dayanışma Vurgusu

Yaşanan saldırılar nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Bakan Tekin, eğitim camiasına ve Türkiye’ye başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini yineledi. Tekin, öğrencilerin güvenliği konusunda taviz verilmeyeceğini belirtti. Çocukların insani değerlerini ve devletle bağlarını kaybetmelerine izin verilmeyeceğini vurguladı.

Türkiye’nin millî birliğinin ve beraberliğinin korunması için el birliğiyle dayanışma içinde olunması gerektiğini ifade eden Bakan Tekin, bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti.

Olaylar Tüm Boyutlarıyla İnceleniyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin, gerçekleşen olayların tüm boyutlarıyla değerlendirildiğini ve alınacak yeni tedbirlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bu çalışmaların sonuçlarının yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi. Toplantı, alınan kararlar ve geleceğe yönelik adımlarla sona erdi.

Benzer Haberler

Tümü
2026 Sağlık Lisans Tamamlama Başvuruları Başlıyor
2026 Sağlık Lisans Tamamlama Başvuruları Başlıyor
2026 Sağlık Lisans Tamamlama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
2026 Sağlık Lisans Tamamlama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Öncelikli Alanlarda Doktora Programı Tercih Süresi Uzatıldı
Öncelikli Alanlarda Doktora Programı Tercih Süresi Uzatıldı
Öncelikli Alanlarda Doktora Öğrenciliği İçin Başvurular Başladı
Öncelikli Alanlarda Doktora Öğrenciliği İçin Başvurular Başladı
Yükseköğretim Kurulu Sunucu Sistemlerinde Planlı Kesinti
Yükseköğretim Kurulu Sunucu Sistemlerinde Planlı Kesinti
İstanbul Teknik Üniversitesinde Yeşil Dönüşüm Konferansı
İstanbul Teknik Üniversitesinde Yeşil Dönüşüm Konferansı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni