Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftaya yükselişle başladı. Küresel piyasalardaki negatif havanın aksine yurt içi piyasalar pozitif ayrıştı.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe 12.709,29 puandan başladı. Cuma günü yüzde 0,23 değer kaybederek 12.698,19 puandan kapanan endeks, açılışta 11,10 puanlık bir artış kaydetti.
Bugünkü açılış itibarıyla bankacılık endeksi yüzde 0,21, holding endeksi ise yüzde 0,09 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 1,24 ile kimya petrol plastik, en fazla düşüşü ise yüzde 0,65 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı yaşadı.
Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin artması ve enerji fiyatlarındaki yükselişle küresel piyasalar haftaya negatif bir başlangıç yaptı. Bu durum, hisse senedi piyasalarında satış baskısını artırdı.
Geçen hafta savaşın sona ereceğine dair iyimserlik kısa süreli olsa da kalıcı olmadı. Yeni haftada gerilimlerin tekrar tırmanması, küresel piyasalardaki olumsuz havayı sürdürdü. Yüksek enerji fiyatlarının küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği endişesi, yatırımcıları temkinli olmaya itiyor.
Analistler, bugünkü ekonomik veriler arasında yurt içinde ekonomik güven endeksinin, yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, Almanya enflasyonu ve Avro Bölgesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 12.600 ve 12.500 puanın destek, 12.800 ve 12.900 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığı ifade edildi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.