Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İstanbul’da ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Hamlesi’ temalı iftar programı düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı bekleniyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yarın İstanbul’da 500 davetlinin katılımıyla bir iftar programı düzenleyecek. Programın ana teması ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Hamlesi’ olarak belirlendi.
Etkinlik kapsamında, 8 Mart 2024’te açıklanan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile 8 Mart 2025’te yürürlüğe giren ‘Kadının Güçlenmesi’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çerçevesinde kurulan koordinasyon kurullarının çalışmaları sonucunda hazırlanan ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Hamlesi İlkeleri’ni içeren niyet beyanı kamuoyuyla paylaşılacak.
Küresel rekabetin arttığı günümüzde kadınların potansiyelinin stratejik bir güce dönüştürülmesinin gerekliliği vurgulanacak. Kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta daha aktif rol almasının, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynadığına dikkat çekilecek.
‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Hamlesi’ vizyonuyla, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle kadın odaklı, yenilikçi ve kapsayıcı bir iş ekosistemi oluşturulması amaçlanıyor. İftar programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.