Son Dakika
--:--:--
Ekonomi

Maaş Zammı için Beklentiler Yüksek

TÜİK Verileriyle Zam Oranları Belli Olacak Memur ve emeklisinin alacağı maaş zammı, toplu sözleşme ve enflasyona göre şekilleniyor. Zam oranları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz Perşembe günü açıklanacak….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Maaş Zammı için Beklentiler Yüksek

TÜİK Verileriyle Zam Oranları Belli Olacak

Memur ve emeklisinin alacağı maaş zammı, toplu sözleşme ve enflasyona göre şekilleniyor. Zam oranları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz Perşembe günü açıklanacak. Bu açıklama, SSK ve Bağ-kur emeklileri ile memur ve emeklisinin yılın ikinci 6 ayına ilişkin zammını belirleyecek. Ayrıca, zam oranı sosyal destek ödemelerine de etki edecek.

Zam Oranlarına İlişkin Beklentiler

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber’de yaptığı değerlendirmede, 5 aylık TÜFE artışlarına göre SSK ve Bağ-kur emeklilerinin aylık artışlarının %15,09 olduğunu belirtti. Memur ve emeklisinin ise 7. dönem toplu sözleşmesine göre yılın 2. dönem artışının %14,01 olduğunu açıkladı.

Enflasyon ve Zam Beklentileri

3 Temmuz’da TÜFE verileri açıklanacak ve Haziran ayıyla birlikte yılın ilk 6 aylık TÜFE’si de belli olacak. Bu veriler doğrultusunda SSK ve Bağ-kur emeklileri ile memur ve emeklisinin aylık artışları netlik kazanacak. Haziran ayı enflasyonunun tahminlere göre %1 ila %2 arasında gerçekleşeceği öngörülüyor. Örneğin, %1 artış durumunda SSK ve Bağ-kur emeklilerinin %16, memur ve emeklisinin ise %15 zam alacağı tahmin ediliyor. %2 artış durumunda ise SSK ve Bağ-kur emeklileri %17, memur ve emeklisi ise %16 seviyelerinde zam alacak.

Zam oranları, 65 yaş aylığı, evde bakım ve engelli aylıklarına da etki edecek.

Benzer Haberler

Tümü
Şirketlere Sermaye Yapısı Desteği 2028’e Uzatıldı
Şirketlere Sermaye Yapısı Desteği 2028’e Uzatıldı
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye’nin Küresel Lojistik Merkez Hedefini Açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye’nin Küresel Lojistik Merkez Hedefini Açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Macar Bakan Kapitany Görüştü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Macar Bakan Kapitany Görüştü
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye-ABD Ticaretinde 2028 Hedefini Açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye-ABD Ticaretinde 2028 Hedefini Açıkladı
Narenciye Üretim Maliyetleri İçin Teknik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Narenciye Üretim Maliyetleri İçin Teknik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Türkiye Elektrik Üretiminde Güneş ve Rüzgarla Rekor Kırdı
Türkiye Elektrik Üretiminde Güneş ve Rüzgarla Rekor Kırdı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni