Bakan Tekin, Ana Diline Verdiği Önemi Vurguladı Bakan Tekin, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen deneme yarışmasının ödül töreninde, ana dilin eğitimin temeli olduğunu vurguladı. Sendika İle Yaşanan Olay…
Bakan Tekin, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen deneme yarışmasının ödül töreninde, ana dilin eğitimin temeli olduğunu vurguladı.
Bakan Tekin, bir memur sendikasının LGBT ile ilgili ders vermek istemesi üzerine Bakanlık olarak müdahale ettiklerini belirterek, sendikal özgürlüklerin belirli alanlarda kullanılması gerektiğini ifade etti.
Çocukların ifade gücünün test sistemiyle zayıfladığını belirten Bakan Tekin, akademik başarıların sınırlı kaldığını dile getirdi. Bu nedenle Türkçe eğitimine öncelik verdiklerini ve dilin zenginliklerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Bakan Tekin, Türkçe ve Türk kültürüne ait değerlerin müfredatta yer alması gerektiğini vurgulayarak, ideolojik kavramların çıkarıldığını ve dil meselesinin ideolojik tartışmaların odağına yerleştirildiğini belirtti.
Bakan Tekin, ödül törenine katıldığı etkinlikte Türkçe’nin önemini vurgulayarak, dilin ideolojik tartışmalardan uzak tutulması gerektiğini dile getirdi. Türkçe eğitimine verdiği önem ve dilin zenginliklerini yaygınlaştırma çabalarını vurgulayarak, Türkiye’nin eğitim sistemindeki dönüşümlere dikkat çekti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.