Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Tekirdağ’da Vali Recep Soytürk’ü ziyaret ederek kentteki sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Öncelik Koruyucu Sağlık Bakan Memişoğlu, “Önceliğimiz, koruyucu sağlık dediğimiz, insanların bedenlerine…
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Tekirdağ’da Vali Recep Soytürk’ü ziyaret ederek kentteki sağlık hizmetlerini değerlendirdi.
Bakan Memişoğlu, “Önceliğimiz, koruyucu sağlık dediğimiz, insanların bedenlerine bakmak, sağlıklarını korumalarını tembih etmek. Onun için aile hekimliklerini önemsiyoruz” dedi.
Tekirdağ’ın sağlık hizmetlerindeki başarısına vurgu yapan Bakan Memişoğlu, Cumhurbaşkanı liderliğinde şehir hastanelerinden birinin Tekirdağ’da olduğunu belirtti. Üniversite, kamu hastaneleri ve özel hastanelerle zengin bir sağlık altyapısına sahip olduklarını ifade etti.
Bakan Memişoğlu, Tekirdağ’da bazı branşlarda uzman hekim eksikliği olduğunu ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Son 6 ayda birçok hekim ataması yapıldığını ve bu atamaların devam edeceğini açıkladı. Üniversiteye destek vereceklerini ve ihtiyaç duyulan birimleri tamamlamak için çalışacaklarını söyledi.
Tekirdağ’ın nüfusunun göçle arttığını ancak doğurganlık oranının düşük olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, bu konuda sağlık açısından çözüm arayışında olduklarını ifade etti. Sigara, alkol, hareketsizlik, beslenme ve kilo sorunları gibi konulara dikkat çekerek, insanların sağlıklarını korumaları gerektiğini vurguladı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.