Son Dakika
--:--:--
Ekonomi

TÜPRAŞ Hisselerinde Patlama Panikleri: Hisseler Geçici Olarak Durduruldu!

TÜPRAŞ tesislerinde yaşanan patlama sonrası hisse senetlerinde ciddi bir düşüş yaşandı! Hisseler, beklenmedik bu gelişme üzerine geçici olarak işleme kapatıldı. Patlama Sonrası Hisselerde Yüzde 2,5 Düşüş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TÜPRAŞ Hisselerinde Patlama Panikleri: Hisseler Geçici Olarak Durduruldu!

TÜPRAŞ tesislerinde yaşanan patlama sonrası hisse senetlerinde ciddi bir düşüş yaşandı! Hisseler, beklenmedik bu gelişme üzerine geçici olarak işleme kapatıldı.

Patlama Sonrası Hisselerde Yüzde 2,5 Düşüş

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmit tesislerinde meydana gelen patlama, piyasalarda paniğe yol açtı. Olayın hemen ardından şirket hisseleri %2,5 değer kaybı yaşayarak 138,50 TL’ye düştü. Patlama haberiyle birlikte yatırımcılar, şirketin geleceği hakkında endişelenmeye başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, patlama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “TÜPRAŞ’ta planlı bir tatbikat vardı ve bu durum bizim de bilgimiz dahilindeydi. Şu anda her şey kontrol altında. Şirketin kendi itfaiye teşkilatı durumu başarılı bir şekilde halletti. Bize ulaşan herhangi bir yaralı veya can kaybı bilgisi yok. Endişe edilecek bir durum yok,” ifadelerini kullandı.

Hisseler Geçici Olarak İşleme Kapandı

Patlama sonrası saat 13:42 itibarıyla TUPRS hisseleri 139,30 TL’ye gerilemişti. Ardından saat 14:03’te, BIST tarafından yapılan açıklama ile hisse senetlerinin geçici olarak işleme kapatıldığı belirtildi. BIST’in yaptığı resmi açıklamada, “Şirketten istenen özel durum açıklaması KAP’ta yayınlanıncaya kadar TUPRS.E sırası, bağlı varantlar ve TUPRS payına dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri geçici olarak işleme kapatılmıştır,” denildi.

Yatırımcılar, patlamanın etkilerini ve şirketin resmi açıklamalarını yakından takip ediyor. Hisse senetlerinin yeniden işleme açılmasıyla birlikte piyasalardaki belirsizliğin ne yönde ilerleyeceği merakla bekleniyor.

Benzer Haberler

Tümü
Şirketlere Sermaye Yapısı Desteği 2028’e Uzatıldı
Şirketlere Sermaye Yapısı Desteği 2028’e Uzatıldı
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye’nin Küresel Lojistik Merkez Hedefini Açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye’nin Küresel Lojistik Merkez Hedefini Açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Macar Bakan Kapitany Görüştü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Macar Bakan Kapitany Görüştü
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye-ABD Ticaretinde 2028 Hedefini Açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat Türkiye-ABD Ticaretinde 2028 Hedefini Açıkladı
Narenciye Üretim Maliyetleri İçin Teknik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Narenciye Üretim Maliyetleri İçin Teknik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Türkiye Elektrik Üretiminde Güneş ve Rüzgarla Rekor Kırdı
Türkiye Elektrik Üretiminde Güneş ve Rüzgarla Rekor Kırdı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni