YÖK, 12 üniversiteye rektör ataması yapacak. Adaylar başvurularını 17-31 Temmuz 2026 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Yükseköğretim Kurulu 12 farklı üniversiteye rektör ataması gerçekleştirmek üzere resmi başvuru sürecini başlattı. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri çerçevesinde yürütülecek olan atama işlemleri için aday başvuruları 17 Temmuz 2026 ile 31 Temmuz 2026 tarihleri arasında kabul edilecek.
Adayların başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden rektorbasvurulari.yok.gov.tr adresi aracılığıyla elektronik ortamda yapmaları gerekiyor. Posta yoluyla veya diğer yöntemlerle iletilen müracaatlar ise işleme alınmayacak. Başvuru işlemlerinin başarıyla tamamlanması için sistemde ‘Başvuru Tamamlandı’ ibaresinin görülmesi ve form dökümünün alınması zorunludur.
Başvuru bilgilerinin doğruluğu ve sisteme girilen verilerin eksiksiz olması noktasında tüm sorumluluk adaylara aittir. Süreçle ilgili güncel bilgilendirmelerin aksamaması için adayların iletişim bilgilerini güncel tutmaları önem arz ediyor. Konuyla ilgili teknik destek veya bilgi talepleri için 0312 298 70 82 numaralı telefon hattı kullanılabilecek.
Atama yapılacak kurumlar arasında Erciyes, Eskişehir Teknik, Isparta Uygulamalı Bilimler, Kayseri, Kırıkkale, Konya Teknik, Malatya Turgut Özal, Muğla Sıtkı Koçman, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Şırnak ve Trabzon üniversiteleri yer alıyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.